Waar kan ik wel veilig tickets kopen?

Dat is op zich heel eenvoudig. Ga altijd naar de website van de artiest, locatie of organisator. Daar staat een verkoop link naar het juiste verkoopkanaal. Hieronder vind je een overzicht van de officiële voorverkoopadressen voor concerten en theatervoorstellingen. Let wel; deze lijst kan onvolledig zijn.

Concerten

Tickets voor concerten kun je het beste kopen via de website van de artiest, de locatie waar het evenement wordt gehouden of de website van de organisator. Via deze kanalen weet je zeker dat je wordt doorverwezen naar het officiële voorverkoopadres.
www.ticketmaster.nl – voorverkoopadres van onder meer MOJO, Paradiso, Melkweg, Effenaar, 013 (let op, er is ook een deticketservice.nl, dat is geen officieel verkooppunt)
www.eventim.nl – voorverkoopadres voor o.a. Stage Entertainment, musicals en concerten
www.mojo.nl – voorverkoopadres van MOJO, de grootste concertorganisator van Nederland
www.ticketpoint.nl – voorverkoopadres van onder meer Toppers in Concert, Frans Bauer en nationaal product
www.easyticket.nl – ticket portal voor vele soorten evenementen (Let op! er is ook een easyticket.eu. Dat is geen officieel voorverkooppunt)
www.redtickets.nl – Ticketverkoper voor o.a. de ANWB en diverse dagattracties.
www.ticketsite.nl – Verzorgt arrangementverkoop, groepsverkoop en ticketingmaatwerk
voor diverse concerten en evenementen
www.teleticketservice.com – Aanbieder van tickets voor grote muziekfestivals en internationale evenementen in België en de vaste ticketingpartner voor grote zalen in Vlaanderen.
www.zwartecross.nl – Ticketverkoper voor de Zwarte Cross
www.onlineticket.nl – Aanbieder van parkeer- en pendelbustickets bij evenementen
www.eventtravel.nl – Aanbieder van busvervoer en entreetickets bij festivals en evenementen
www.interticket.nl – Verzorgt kaartverkoop voor concerten, seminars en trainingen
www.truetickets.nl – Verzorgt kaartverkoop voor concerten, seminars en trainingen
www.tunedhospitality.nl – Verzorgt (vip)arrangementen voor diverse festivals, concerten en evenementen

De volgende partijen bieden zelf geen kaarten aan, maar het zijn betrouwbare bedrijven die ticketingsystemen leveren aan organisaties:

www.paylogic.nl – ticketingsysteem voor diverse tickets (oa beurzen, ID&T, dance- en sportevenementen) en Patronaat. Fysieke verkoop via de winkels van Primera
www.eventbrite.nl – ticketingsysteem voor diverse festivals en dance events
www.timoco.eu – ticketingsysteem voor diverse festivals en dance events waaronder Extrema en Graspop
www.ticketlab.nl – ticketingsysteem voor diverse (film)-theaters en poppodia, waaronder Filmtheater Fraterhuis, Poppodium Hedon en Theater De Kamers
www.ticketsplus.nl – ticketingbedrijf voor o.a. NS, Holland Casino, Bavaria Open Air, De Efteling en de Vakantiebeurs
www.ticketunie.nl – ticketingwebsite van LVP Reserveringssystemen voor onder andere theaters, schouwburgen en organisatoren van evenementen.
www.oticket.nl – een onafhankelijke eerlijke aanbieder van E-ticketsystemen
www.tickets.com – Tickets.com is aanbieder van geïntegreerde kaartverkoopoplossingen die zijn ontworpen zodat entertainment- en sportorganisaties tickets kunnen verkopen aan consumenten onder de merknaam van de klant.
www.ticketpoint.nl – Verzorgt verkoop van tickets op het gebied van vrijwel ieder evenement
www.veiligreserveren.nl – Werkt samen met de Limburgse VVV-winkels, zij verkopen via de online verkoop-module geprinte tickets aan de balie.
touchincentive.com – een online aanbieder van arrangementen, theatervoorstellingen, concerten, dagjes weg, etc.
www.muziekagenda.nl – Muziekagenda is een onafhankelijke internetsite en geeft u als bezoeker een compleet, betrouwbaar en aktueel overzicht van concerten, festivals en overige optredens in heel Nederland.
eventgoose.com – Een gratis eenvoudige tool voor alle type evenementen om online kaarten te verkopen via websites of social media.
www.yourticketprovider.nl – Ticketingsysteem voor diverse festivals en dance events
eventix.nl – Ticketingsysteem voor concerten, theatervoorstellingen en sporttoernooien
www.ticketkantoor.nl – Ticketingsysteem voor festivals, beurzen, optredens van artiesten, theater- en toneelvoorstellingen
www.0297tickets.nl – Ticketingsysteem voor diverse concerten, beurzen en andere diverse evenementen.
www.inventid.nl – Ticketingsysteem voor o.a. festivals, feesten en congressen.
stager.nl – Ticketingsysteem voor diverse evenementen.
www.i-ticketz.com – Ticketingsysteem voor diverse evenementen
www.ticketjames.com – Ticketingsysteem voor diverse evenementen
www.ticketflow.eu – Veilige en solide ticketing oplossing voor ieder event

Theater

Eigenlijk heel eenvoudig. Tickets voor theatervoorstellingen koop je bij het theater! Vrijwel alle theaters, dus ook die bij jou in de buurt, geven ieder jaar omstreeks mei hun brochure met het aanbod voor het nieuwe theaterseizoen (september t/m juni) uit. Kort daarna start doorgaans de kaartverkoop via de internet site van het betreffende theater. Vanaf september kan je de kaarten meestal ook kopen aan de kassa van het theater. Populaire voorstellingen raken snel uitverkocht dus zorg dat je er tijdig bij bent!

Mocht je vragen hebben rondom de wijze van kaartverkoop bij het theater bij jou in de buurt kan je hen altijd even bellen of een e-mail sturen voor nadere toelichting. Ze zullen je graag helpen!

Er is een aantal sites binnen de theaterwereld dat kaarten aanbiedt:

www.ntk.nl – voorverkoopadres voor diverse theaters
www.trioticket.nl – Een officieel verkoopkanaal voor theater en entertainment.
www.theatersinnederland.nl – Theaters in Nederland is een onafhankelijke internetsite en geeft u als bezoeker een compleet, betrouwbaar en aktueel overzicht van de theatervoorstellingen in heel Nederland.
www.bookx.nl – Een officieel verkoopkanaal voor diverse theater- en entertainmentvoorstellingen met betrekking tot groepen van minimaal 10 personen en zakelijke arrangementen.

Marktplaatsen

Er zijn talloze marktplaatsen op internet waar individuen maar ook bedrijven onderling kaarten aan elkaar verkopen. Het is niet bij alle partijen duidelijk of je nu een kaart van een individu koopt of van een professionele doorverkoper.

Bij deze marktplaatsen heb je geen 100% garantie op toegang en betaal je een ander bedrag dan de oorspronkelijke ticketprijs.

Voorbeelden hiervan zijn oa:
Marktplaats
Ticketswap
Viagogo
Seatwave

Overig

Wil je een kaartje kopen voor een ander concert, voorstelling of wedstrijd zoals eerder genoemd, ga dan altijd naar de website van de zaal, organisator of artiest/sportclub voor de juiste voorverkoopadresinformatie.

Er zijn ook diverse websites waar je kaarten kunt aanbieden of kopen. Dat kan je doen als bezoeker of als bedrijf. Realiseer je wel dat je bij deze sites altijd risico loopt om toch een kaartje te kopen dat geen toegang geeft tot het evenement. De enige echte garantie op een goed kaartje is als je die koopt via de website van de artiest, zaal of organisator.